Stora förändringar

Det händer saker i världen. Inget nytt där kan man säga, det har alltid gjort. Vissa menar emellertid att det händer mer nu än någonsin förr. Att vi lever i något av ett historiskt vägskäl, som kommer varav av avgörande betydelse för hur världen kommer att se ut i århundranden framöver. Själv är jag inte så säker. Visst är det mycket möjligt att en del av de saker som nu sker i världen visst är betydelsefulla för en del människor. Till exempel betyder det oerhört mycket för människor i det lilla värmländska samhället Skoghall att de nu fått en ny bankomat (tydligen hade varit utan en sådan några år).

Mycket har hänt sedan den här bilden togs, men men frågan är om människorna 'r så annorlunda...

Mycket har hänt sedan den här bilden togs, men men frågan är om människorna ‘r så annorlunda…

 

Vad förändras över tid

I Skoghall utbröt något som förmodligen bäst kan klassificeras som folkfest ut efter invigningen av den nya bankomaten. Sett ur något större perspektiv är det väl inte för mycket sagt att påstå att skotten i sarajevo eller ryska revolutionen har (och kommer att fortsätta ha) större betydelse för hur världen ser ut än vad den skoghallska bankomaten kommer ha. Nu kan det tänkas att man i skoghall är av en annan åsikt, ja. Nåväl. Poängen med hela den här utläggningen är att det är viktigt att sätta saker i perspektiv. Ibland när vi är mitt uppe i saker och ting glömmer man bort den saken .

Summering

Lanseringen av ännu en ny Apple-produkt kanske inte är av avgörande betydelse för mänskligheten (även om vissa envist tenderar att tro det). Kanske är det tid att vi stannar upp en stund och funderar på vad som verkligen betyder något. PÅ ett djupare plan är det nämligen mycket som tyder att

För vägledning i livet, läs mer här.