De klärvoajanter som har förmågan att uppfatta och ser en person plats eller sak som är avlägsen i rymden, utan användning av någon av de fem fysiska normala sinnen, är också känd som klärvoajanter och deras förmåga kallas fjärrsyn.

Denna intressanta förmågan hos en människa är mycket fascinerande och har uppmärksammats av ett stort antal forskare och forskare och en hel del experimenterande och forskning har gjorts på detta område.

ESP-forskning på femtiotalet
ESP-forskning på femtiotalet

För att förklara detta fenomen, den första forskning som bedrivs av Harold Puthoff och Russell Targ vid Stanford Research Institute. Studien genomfördes med syfte att kontrollera att hur mycket noggrant, kommer frågor av denna studie kunna förklara detaljerna och framträdande dragen i de avlägsna platser och föremål. Detta var den studie som myntade begreppet, fjärrsyn till detta fenomen av klärvoajans. Resultaten av studien visade närvaro av fjärrvisning hos människor och öppnade dörren för ytterligare och förbättrade undersökningar i den här dimensionen.

Forskarna tror nu att personer med klärvoajant förmåga och ESP aktiverar särskilda delar av hjärnan som vi andra inte använder.

Forskarna tror nu att personer med klärvoajant förmåga och ESP aktiverar särskilda delar av hjärnan som vi andra inte använder.

 

Vad säger forskningen

Den andra forskningsgenomfördes av David Marks, i foten stegen i första forskarna. Han hittade några brister i sin forskning och förde dem till ytan.

Till stor del, det finns en negativ stereotyp uppfattning om psykiska människor och befogenheter. Denna uppfattning finns i medvetandet hos en stor befolkning. Den stereotypa uppfattning om psykiska människor är att dessa människor är inte normalt i naturen. De har fått sina psykiska krafter efter en riktigt dålig incident hände med dem. Deras mentala tillstånd har nått gränserna för vansinne. Det är de som är inte ens säker på sig själva. Det är de som inte kan anpassa sig i den normala fysiska världen. Så, de är alltid i krig med hela världen. De fruktar att världen inte kommer att acceptera deras differentiering och de kommer att omkom så de anser att världen som sin fiende och försök att försvara sig.

Denna uppfattning av folket har förstärkts genom olika filmer och dramer. I media är psykiska människor och deras förmågor framställs som obegripligt. Exemplet med detta argument är skildringen av synska i skräckfilmer. Dessa människor är avbildade som de som går igenom någon psykisk sjukdom och har en obalanserad och instabil personlighet. De är på randen av att förlora sitt förstånd. Ibland är dessa sjukdomar åtföljs av en psykisk kraft.

Verkligheten är helt annorlunda. Det finns bevis för människor med extraordinära psykiska förmågor och de har använt sina befogenheter på ett rationellt sätt för sin egen personliga utveckling och mognad och har hjälpt andra människor att uppnå sina mål också.